Beweeglijke ruimte voor Team Sportservice

verbouwing kantoor Suikersilo te Halfweg


Verbouwing van de 6e verdieping tot het huis voor teamsport

Team Sportservice is een organisatie die overheden, scholen en verenigingen ondersteunt en begeleidt rondom de inzet van sport en bewegen. “Samen werken we aan een gezonde, vitale en sociale samenleving”. En: “benut de kracht van sport, bewegen en een gezonde levenstijl”.

De plek waar deze organisatie werkt moet dit idee ondersteunen: practice what you preach!

Atletiekbaan, touwtje springen en klimrek

Het ontwerp van dit kantoor, de indeling en de inrichting, omarmt dit dynamische uitgangspunt. Het ontwerp voorziet in activiteitgerichte werkplekken; van stilteruimtes, samenwerkplekken en aanlandplekken tot vergaderzalen, een bar en een loungeruimte. Elke medewerker beweegt en verplaatst zich regelmatig.

Plattegrond met de verschillende werkruimtes en sferen, met de kantoorwerkplekken in de buitencirkel en de andere werkvormen in de binnencirkel. Afwisseling van open en gesloten ruimtes, en de routing juist in de buitencirkel.

De  volledig ronde plattegrond hebben we zo ingedeeld dat werkplekken vloeiend met elkaar verbonden zijn, langs de lijnen van de ‘atletiekbaan”.

De rondlopende atletiekbaan in kleuren van het logo, de springtouwende kinderen op de binnencirkel, het zicht naar alle windstreken door de transparante ruimtes bieden een dynamische, stimulerende ervaring.

Hout en planten

Het kantoor is gelegen in het mooie industriële monument, de voormalige suikersilo’s waar prefab vloeren in gehangen zijn.

Deze betonnen kolos geven we een toevoeging van planten en puur hout, om de ruimte een vriendelijke open werksfeer te geven – een ateliersfeer. Er is gekozen voor de materialisatie in ruw houten kozijnen om de werkruimtes, scheidingselementen van hout en planten, een Noors moswand, wandbekleding van eenvoudig hout, en houten bar en meubilair.