Vaatcentrum VieCuri

renovatie vaatcentrum en diëtetiek


Aan de hoofdstraat van VieCuri Venlo zijn de afdelingen Vaatcentrum en Diëtetiek gesitueerd.
In het Vaatcentrum wordt op uitgebreide schaal non-invasief onderzoek gedaan naar afwijkingen in het arteriële en veneuze bloedvatenstelsel. Voor dit onderzoek zijn in het Vaatcentrum drie duplex ruimten en een doppler ruimte gerealiseerd.
De Diëtetiek is aanwezig met drie ruime spreekkamers, die in de toekomst gemakkelijk te wijzigen zijn in spreek-onderzoekkamers.

Vanaf de hoofdstraat is de entree duidelijk zichtbaar. Een grote glazen pui met schuifdeuren geeft direct zicht op de balie en wachtruimte. Ook de connectie met de tuin via het raam aan de wachtruimte zorgt voor een ruimtelijke ervaring.

Bij binnenkomst op de afdeling wordt de patiënt direct verwelkomd door de foto met grote uien bloemen achter de balie. Samen met de magenta vloer en wand bij de balie vormt dit het kleurrijke hart van de afdeling. De rest van de afdeling is rustig van kleur. De vloer van de gang en onderzoekkamers zijn in een warmgrijze linoleum uitgevoerd en de wachtruimte heeft een houtprint vinyl vloer.
De balie heeft een natuurlijke uitstraling met houten latjes in combinatie met houten hanglampen. Samen met de houten deuren en houten wandlampen in de gang zorgt dit voor een vriendelijke omgeving.