Receptie Inschrijfbalie ETZ

verbouw receptie en inschrijfbalie


Het is van groot belang dat een bezoeker/patiënt in een groot gebouw als een ziekenhuis zich goed kan oriënteren en zijn weg vinden. Bij de entree in het gebouw moet op het eerste gezicht ondubbelzinnig  duidelijk zijn waar de persoon zijn informatie kan krijgen om zijn weg te vinden. Direct zicht op één balie en een routingbord zijn hiervoor noodzakelijk.
De hoofdreden van de herordening van de hoofdstraat was het verplaatsen van de receptiebalie naar een positie die direct zichtbaar is vanuit de entree. Hiervoor is een grote ruimte beschikbaar gemaakt in de medische boulevard, de medische winkelstraat die in 2004 als verlenging van de entree is gebouwd.
Eén, voornaam gematerialiseerde balie is tegen een visueel sterke achtergrond geplaatst, en vormt de eyecatcher die de aandacht van de binnenkomende bezoeker trekt.
Terugliggend zijn hier ook de inschrijfbalies geplaatst – in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis stelt men de persoonlijke inschrijving nog beschikbaar, in afwachting van ontwikkelingen in het electronisch inschrijven.