Een nieuwe horeca voor de Jaap Eden IJsbaan


Jaap Eden IJsbaan Horeca

De horecagelegenheid van de schaatsbaan Jaap Eden te Amsterdam is gedurende het zomerreces geheel gerenoveerd en verbouwd.
Dit gebouw is een veelvuldig verbouwde oude Finse school uit 1950. Tijdens de bouw bleek het vele verborgen verrassingen in petto te hebben zoals de oorspronkelijke entree en een prachtige houten kap. Dit feest van oude houten spanten wordt volop gevierd in dit hernieuwde café doordat de kap nu vrij in zicht is.

De ruimte is open en intiem, met lange tafels uitkijkend kijkend op de ijsbaan, en een diepe bank rondom een grote open haard.
De houten dakconstructie is in zijn oorspronkelijke staat gelaten. De toegevoegde wandafwerkingen zijn eenvoudig en sober, met een enkel detail, zoals in deze houten gebouwtjes gebruikelijk was. Vloeren zijn afgewerkt met Oudhollandse terracotta tegels en ruwe eiken planken. Veel zorg is besteed aan het completeren van dit oorspronkelijke sfeerbeeld, door oude wastafels toe te passen, Hollandse witjes, opgeklampte deuren, en Oudhollands beslag.

Jaap Eden IJsbaan Horeca

Jaap Eden IJsbaan Horeca

Jaap Eden IJsbaan Horeca

Jaap Eden IJsbaan Horeca

DE TERUGLIGGENDE uitnodigende entrees zijn weer aangebracht en hersteld, rondom zijn de ramen weer opengemaakt. De geveldetails zoals de omlijstingen om de gevelramen en sierlijsten tussen de kozijnen zijn zorgvuldig hersteld, houten gevelkolommen afgekrabt en opgeschilderd.
Achter deze oorspronkelijkheid gaat een nieuw gebouw schuil dat van top tot teen is geïsoleerd. Het gebouw is voorzien van een nieuwe zuinige installatie, en verbouwd met duurzame materialen.

Dit houten gebouwtje is aangepast aan de eisen van deze tijd, en staat in zijn eenvoud weer trots te stralen!

Jaap Eden IJsbaan Horeca

Jaap Eden IJsbaan

 

Verpleegafdeling 3-bedskamer Elisabeth Ziekenhuis Tilburg