Het Zandkasteel wint Geurt Brinkgreve Bokaal 2023!


De Geurt Brinkgreve Bokaal is een Amsterdamse wisselbokaal voor het beste herontwikkelings- of renovatieproject. Het project moet meerwaarde bieden voor de ruimtelijke kwaliteit en een impuls geven aan de leefbaarheid van de stad. Vernoemd naar Geurt Brinkgreve (1917-2005) die als een van de eersten opkwam voor het behoud van historische panden in de binnenstad.

Het Zandkasteel heeft deze mooie prijs dit jaar gewonnen en daar mogen we met iedereen die hier aan mee heeft gewerkt heel trots op zijn! Voor ons is dit een mooie bezegeling van bijna 25 jaar samenwerking met Alberts en van Huut. Eerst met de gezamenlijke realisatie van één van de grootste ziekenhuizen (Isala Zwolle). Nu met één van de grootste transformatieprojecten, het bekroonde Zandkasteel. Dankbaar dat we bij konden dragen aan een nieuw leven voor het Magnum Opus van Alberts en Van Huut.

De jury bestond dit jaar uit Marjorie Verhoek (juryvoorzitter, regiohoofd bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Kees Doornenbal (architect/eigenaar Rappange & Partners architecten). Kim Zweerink (schrijver juryrapport, architectuurhistoricus werkzaam bij MOOI Noord-Holland).

 

Lees meer over het project op onze projectpagina


meer nieuws