Zorgboulevard VieCuri Medisch Centrum Venlo


Zorgboulevard VieCuri Medisch Centrum Venlo
Het VieCuri Medisch Centrum in Venlo zal in een elftal deelprojecten nagenoeg volledig gerenoveerd worden. Eén van de grotere projecten zijn de zorgboulevard en aansluitend als uitbreiding het Centrum voor Diagnostiek. Een diversiteit aan min of meer zorggerelateerde winkels zijn aan deze zorgboulevard neergestreken, zoals een kapper, loop- en bewegingcentrum, patiëntenservicebureau, gehoorcentrum, thuiszorg en politheek. Maar ook een groentewinkel, boekhandel, restaurant en stiltecentrum maken deel uit van deze winkelstraat.
Zorgboulevard VieCuri Medisch Centrum Venlo

Winkels
Alle winkels (de ‘zorgboulevard’) zijn gepland bij de ingang van het medisch centrum. De etalagepuien van de winkels bevinden zich aan de rechterkant van de entree, waardoor ze voor bezoekers goed zichtbaar zijn. Dankzij de ronde vorm van de puien biedt de entree ruim zicht op zoveel mogelijk winkels, een panopticum.
In het hart ligt het terras, met daaraan het bezoekersrestaurant. Het terras wordt voorzien van daglicht vanuit een groot dakraam.

Zorgboulevard VieCuri Medisch Centrum Venlo

Patiëntenservicebureau
Het patiëntenservicebureau bestaat uit een informatieruimte met rondom spreekkamers en werkkamers. De informatieruimte heeft een glazen pui naar de gang, om de inloop te bevorderen, zodoende een natuurlijk onderdeel vormend in de zorgboulevard. De spreek- en werkkamers zijn afgesloten, zodat hier persoonlijke gesprekken gevoerd kunnen worden.

Stiltecentrum
Tussen de middengang van het ziekenhuis en de buitenruimte bevindt zich het stiltecentrum. Dankzij deze locatie is het stiltecentrum goed zichtbaar en bereikbaar, terwijl de tuin een rustig en afleidend uitzicht biedt. Het stiltecentrum bestaat uit een grote open ruimte, waarbinnen hoekjes gecreëerd zijn voor specifieke geloofsuitingen. Verder is er een spreekkamer en een plek om de voeten te wassen.

Centrum voor Diagnostiek
De nieuwbouw van het Centrum voor Diagnostiek ligt aansluitend voorbij het bezoekersrestaurant, als een uitbreiding aan de bestaande vleugel. De aansluiting tussen bestaand en nieuwbouw is gerealiseerd door een enigszins transparante verbindingsstrook: aan beide zijden voorzien van ruim daglicht. Hierin bevindt zich de wachtruimte en afsprakenbalie, waaromheen de verschillende diagnostische disciplines zijn georganiseerd, zoals het priklab, ECG onderzoek en Radiologie.

Zorgboulevard VieCuri Medisch Centrum Venlo

Zorgboulevard VieCuri Medisch Centrum Venlo