Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum


Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo

De nieuwbouw van de Spoedpost en het Geboortecentrum bevindt zich aan de noordoostzijde van het VieCuri Medisch Centrum Venlo. Vanuit de Professor Gelissensingel is het nieuwe gebouw direct zichtbaar. Het gebouw bestaat uit 3 lagen. De onderste laag schiet onder de bestaande IC door en versmelt met de bestaande SEH tot de nieuwe spoedpost.
De 3 lagen zijn in de gevel duidelijk zichtbaar door de  antracietkleurige stalen u-profielen die rondom de gevel lopen. Hiertussen zijn de ramen vrij geplaatst, waardoor de gevel minder rigide en aangenamer wordt. Bij de entree komt de stalen band uit de gevel en vormt zo de gebogen entreeluifel. Hierdoor is de luifel er niet los aangeplakt, maar vormt de luifel een helder en natuurlijk onderdeel van het gebouw.

De rechthoekige vlakken van de buitengevel zijn van baksteen in diverse roodtinten waardoor het strakke metselwerk een zachte uitstraling krijgt.
De gevels van de patio’s hebben een rustige warme sfeer met een effen lichtere baksteen.

Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo

Na melding bij de bewaking lopen de bezoekers de ruime wachtruimte binnen. De ronde balie van de  frontoffice van de Spoedpost (Huisartsen-post/SEH) is direct zichtbaar. De grote vide voor de balie zorgt voor veel daglicht in de wachtruimte. Ook de koven in het plafond zorgen ‘s avonds voor lichtaccenten. De schuine wand met een speciale wandafwerking in de vorm van een print begeleidt de bezoekers van de nachtingang naar de rest van het ziekenhuis.
De poli apotheek ligt centraal naast de ingang aan het Spoedplein.
Ook de tandartsen en VieCuri Vitaal zijn via het Spoedplein te bereiken. De kantoorfuncties van Cohesie hebben een eigen entree.

Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo

Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo

De liften en trappenhuis naar de verloskunde, kraamsuites en couveusesuites op laag 2 en 3 zijn toegankelijk vanuit het spoedplein. De toegang van de (doorloop)lift bevindt zich in een rustige hoek met veel licht vanuit de patio. Er bevinden zich 2 patio’s in het gebouw. Deze zullen ingevuld worden met planten en bomen. In het verlengde hiervan zal het dak van laag 1 een groen sedum dak worden. De 2 grote zit-vensterramen op laag 2 en 3 vormen een kader waardoor de groene daktuin te bewonderen is.

Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo

Deze kaders komen als thema terug in de kraamsuites en couveusesuites. In de kaders worden de technische voorzieningen weggewerkt of ingekaderd. Door de techniek zoveel mogelijk te integreren en te bundelen en door de rest van het meubilair op elkaar af te stemmen wordt een rustige warme sfeer gecreëerd in de kraamsuites en couveusesuites.

Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo
Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo
Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo
Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo

Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo

Spoedpost Geboortecentrum VieCuri Medisch Centrum Venlo