Radiotherapie Venlo


Radiotherapie Venlo
Radiotherapie Venlo

Op het terrein van het VieCuri Medisch Centrum te Venlo is een nieuw gebouw speciaal voor de stralingsbehandeling van patiënten met kanker gerealiseerd.

Het gebouw kenmerkt zich dan ook vooral door de dikke betonnen wanden rond de twee behandelruimten, die beschermen tegen de straling van de versneller. Door nu deze dikke wanden expressief en visueel ervaarbaar te maken ontstaat een eigenzinnig gebouw.

Radiotherapie Venlo

Het wachten bevindt zich in een aangename transparante ruimte tussen het ziekenhuis en het nieuwe gebouw. De twee gevels lopen naar binnen door waardoor het idee versterkt wordt dat je even buiten de twee gebouwen bent.

Door in het hart van het gebouw een patio te maken is het mogelijk de twee bedieningsruimten handig naast elkaar te leggen, maar toch te voorzien van daglicht. Ook de centrale gang krijgt door het daglicht een vanuit de patio een warme, lichte en transparante uitstraling. In de spreekonderzoek-kamers wordt het licht gebroken door hangende kamerschermen. Deze schermen tevens het onderzoekgedeelte af.

Radiotherapie Venlo

Het siermetselwerk, ter compensatie van ramen aan de buitengevel bij de versnellerruimten, geeft een schimp weg van wat er binnen gebeurt. De gemetselde straalbogen geven het epicentrum aan van de stralingsbron.

Radiotherapie Venlo

 Radiotherapie Venlo